уторак, 5. јануар 2016.

Fizička bolest je samo slika mentalnog nereda

Prema dr Bahu fizička bolest je samo slika mentalnog nereda u nama koji nastaje kada usvajamo način života koji je u suprotnosti sa našom pravom prirodom i našim jedinstvenim bićem. Naše fizičko zdravlje zavisi od načina na koji mislimo i osećamo. Kada radim sa klijentom ignorišem simptom i umesto toga sagledavam emocionalni uzrok problema.
Zbog toga se u radu sa cvetnim esencijama ide sloj po sloj. Kreće se od onih najvidljivijih i najizraženijih problema. Kada se otkloni taj prvi sloj, skidaju se sledeći slojevi sve dok se ne dođe do suštine problema.
Korišćenjem cvetnih esencija dešava se da je klijent doživi pomak u gledištu. Ponekad je to suptilni pomak, a ponekad dramatičan, a rezultat je sličan - odjednom vidimo stvari drugačije. To je kao da gledamo novim očima i vidimo nešto (ili nekoga) po prvi put.
Često imamo tendenciju da ne vidimo koliko je vredna nova perspektiva, drugačije viđenje života i ne znamo koliko transformativno to može da bude.
Vredi setiti se da u trenutku kada život vidimo novim očima, takođe ćemo se i osećati drugačije, bez da se išta izvana promenilo. A drugačiji osjećaj će dovesti do toga da spontano drugačije i reagujemo, otvoriće nove mogućnosti koje su nam doslovno bile nedostupne trenutak ranije, pre promene u percepciji.
Lepota ovog pristupa je u njegovoj jednostavnosti. 


Нема коментара:

Постави коментар