петак, 3. јануар 2014.

VREME POSTA - VREME OPROSTA i cvetna esencija Hyssop

Oprostiti sebi, oprostiti drugima


Verovatno vam je poznat osecaj grize savesti, neugodan je, proganja nas, muci.
Normalno se pojavljuje nakon nekog propusta ili lošeg postupka. To je naš unutrasnji osecaj da se zbog neceg osecamo krivi, ali kompleks krivice nam moze biti i usaden u najranijem dobu a mozemo preuzimati na sebe i tudu krivicu i  tako neosvescen proces ce podrivati nas zivot
i biti prepreka na putu razvoja svesnog bica.

Spoznaja i dovodenje na povrsinu osecaja krivice, iz mracnih dubina duse, omogucava  razvoj konstruktivnih tendencija unutar licnosti.
Krivica koja izjeda moze biti i simptom depresije, a to je jos davno zapazio Sigmund Frojd. Sklonost povredama, nesvesno samokaznjavanje, samosakacenje, samosabotaza  i dr. takode mogu biti posledice nerazresenog osecaja krivice i omesti vas na putu razvoja svog punog potencijala, dostizanju profesionalnog uspeha, ostvarenju kvalitetnih veza....
Osnovna upotreba Esencije cveta Hyssop je ublazavanje kompleksa krivice, sto se pominje jos u Bibliji  "Ocisti me Hyssopom i bicu nevin, operi me i bicu beo kao sneg"   Ona nam pomaze da razlozimo krivicu na komponente bes, tugu, strah i stid olaksavajuci na taj nacin uvid i razresenje ovog neproduktivnog osecanja. Pomaze u asimilaciji mikroelementa zlata ciji nedostatak u telu  se direktno povezuje sa nesposobnoscu ublazavanja i nosenja sa osecajem krivice.
Smanjuje tenziju nervnog sistema i muskulature koja je cesto pratilac mnogih bolesti vezanih za stres koji je proizisao iz hronicnog osecaja krivice. 
Ova esencija utice na 3.cakru i emocionalno telo oslobadajuci tenzije pohranjene u fizickom telu a narocito nervnom sistemu, odlican je tonik za meridijane, olaksava i produbljuje meditaciju. Olaksava kvadraturu izmedu Saturna i Marsa a test tacka su joj pluca.
U korenu osecaja  krivice uvek lezi strah da cemo doziveti, prvo osudu, a zatim kaznu. Strah od kazne je u biti uvek strah od smrti. Strah na pocetku, strah na kraju. Nemate šta da izgubite. A dobiti mozete mnogo: mir u dusi i lepotu zivljenja.

Sonja


Нема коментара:

Постави коментар