понедељак, 7. септембар 2015.

Može drugačije


Shvatanje da ne možemo ništa promeniti sve dok delujemo u okvirima poznatog i sigurnog – u ograničenom prostoru misli, emocija i pokreta u kojem smo se zarobili. Promena zahteva neki novi uvid, spoznaju, razumevanje a ono ne može doći iz ozidanog prostora u kome iznova potvrđujemo izmisljenog sebe.
Kad ispred sebe imam čoveka, znanje ili informacija se uobličava na način da on to može da razume, prihvati i primeni. Često pojednostavljeno kroz metaforu, priču, šalu. Jer čemu sve to spoznato ako ne posluži da pomogne onom koji pomoć traži i to na mestu na kom on u tom trenutku jeste. A da bi mogli da primimo više moramo od „sebe“ napraviti veću posudu (prostor)
Danas su ljudi sve više zbunjeni ovim mnoštvom informacija, znanja, zakona, za mnoge neupotrebljivih „velikih reci“, citata ...koji na mnogim mestima potiru jedni druge. Iz nerazumevanja istih greše, lutaju...pa su razočarani ili ljuti, zbunjeni a i dalje nerešenih problema ili bolesti, dok nasa autetintičnost i dalje ostaje sakrivena iza socijalno prihvatljivog ponašanja u ozidanom prostoru lažnog Ja.
Slažem se i tačno je da je na sito uma pre toga moralo da se nabaci puno informacija, knjiga, življenja, iskustava...tako je bar bilo kod mene. 

Sada znam da može i drugacije.
Kroz yogu i floriterapiju koja podrazumeva individualno pripremljenu bočicu cvetnih esencija i individualne razgovore, inspirišem i pomažem druge na putu ličnog samorazvoja da otkriju, deblokiraju i razviju svoje vlastite potencijale, harmonizuju svoje mentalno emotivno stanje, promene nivo svesti i povrate zdravlje.


Sonja

Нема коментара:

Постави коментар