недеља, 20. децембар 2015.

Cvetna esencija HOLLY – ISCELITELJKA SRCA

Holly ili božikovinu su stari Rimljani u vreme zimskih praznika darivali prijateljima kao zaštitu od uroka, grmljavine i čarolija. U narodnim običajima božikovina štiti od zlih duhova i nesreća, i česta je u novogodišnjim i božićnim venčićima. I danas božikovina može da nas zaštiti, ne od grmljavine i čarolija – već od svega što nije ljubav!

 Ključne reči:
Svi su se urotili protiv mene!


Holly pokriva sledeća negativna stanja
-Sumnjičavost
- Ljubomora
- Zavist
- Zlopamtilo
- Ozlojedjenost
- Osetljivost
- Frustracija
- Gnev, ljutnja
- Agresija


Suprotno od svega ovoga - Holly, Bahov preparat budi u osobi LJUBAV!!!

Pokazuje joj put poniznosti, tolerancije, ljubavi prema sebi i svome bližnjem. Holly definitivno otvara srce, čini nas mekšim, ljubaznijima, .. pokazuje nam da ljubavi ima i tamo gde je nismo očekivali, .. i da naš bes proizilazi iz naše nemogućnosti da primimo ljubav. Sopstvena negativnost je ta koja stvara branu u primanju ljubavi koju Holly rastvara..

Negativno stanje Holly nastaje onda kad smo lišeni mogućnosti da dajemo i primamo ljubav. Holly ima veoma važno mesto u sistemu cvetnih esencija jer ona simbolizuje ljubav - najvišu moguću isceljujuću energiju. 

Sam dr Bah je rekao da “Holly štiti od svega što nije univerzalna ljubav. Holly otvara naša srca i ujedinjuje nas sa božanskom ljubavlju.”
Često se misli da je Holly esencija za ljutnju; može da bude, ali ne mora da znači! Ljutnja je sekundarna emocija, i kad vidimo šta je njen uzrok (nestrpljenje, nepravda, gubitak kontrole) često se ispostavi da su potrebne neke sasvim druge esencije. 


Svi možemo imati koristi od ove cvetne esencije jer
njene isceljujuće vibracije podstiču našu darežljivost, otvorenost prema drugima i spremnost da sa njima delimo

Нема коментара:

Постави коментар