среда, 7. јун 2017.

Rak je ljubav na pogrešnom nivou

Ridiger Dalke u svojoj knjizi Bolest kao put, pravi jednu neobičnu paralelu između raka i ljubavi: ...čovek vlastito nesvesno osećanje krivice zbog potisnute agresije pokušava da kompenzuje ,,dobrim delima'', ili preteranom ,,ljubavlju prema životinjama''. 
Rak pokazuje ljubav koja se se ne živi, rak je izopačena ljubav. Ljubav prevazilazi sve granice i ograde. U ljubavi se suprotnosti sjedinjuju i stapaju. Ljubav je postizanje jedinstva sa svime, ona se širi na sve i ni pred čim ne zaustavlja. Ljubav se ne boji ni smrti - jer ljubav je život. Onaj ko tu ljubav ne živi u svesti u opasnosti je da njegova ljubav potone na telesni nivo i da tu svoje zahteve pokuša da ostvari kao rak: i ćelija raka prevazilazi sve granice i ograde, ukida individualnost organa, širi se na sve i ni pred čim ne zaustavlja. Ni rak se ne boji smrti. Rak je ljubav na pogrešnom nivou.


Rak ima poštovanja samo prema istinskoj ljubavi. Simbol istinske ljubavi je srce. 
Srce je jedini organ koji rak ne može da napadne! ''


Lek protiv raka je samo i jedino Ljubav, to je ono sto bih rekla osobi.
Pokusala bih da kod nje da razvijem osecaj prave ljubavi a neke od kapi koje bi pomogle u ovom slucaju bile bi Pine-zbog sklonosti osecaju krivice i samooptuzivanju, naravno obavezno Rescue Remedy, Holly jer nosi vibraciju ljubavi, Olive kod mentalne i fizicke iscrpljenosti, Rock Rose zbog uzasavanje, osecaja strave, panike. Jos bi dodala da hitno promeni obrazac misli, celukupno opisano stanje koje ona ima, je putokaz kako ona razmislja, a razmislja negativno, razmislja destruktivno, razarajuce...

Нема коментара:

Постави коментар