субота, 2. јун 2018.

Ko je ovde lud ?



Da li ste bili u situaciji kada ste se zapitali - Sta je bre ovo? Da li ja to ludim? 
A u stvari, mozda je samo vreme za drugo rodenje?
Ako jeste, procitajte vise o tom stanju duse






Esencija Cherry Plum se povezuje sa arhetipom Dionisom, koji se u Tarotu izražava kao Tajanstvena Luda. Ako promislimo o ovoj esenciji sa pozicije duše, a ne samo iz licnosti, primetićemo da prisusustvo sopstvenih emocija u ovom stanju, nedopusta da vidimo dolazak osobe na raskrsnicu u svom životu, gde mora da napravi skok u nepoznato, preuzimajući rizik koji označava početak novog puta i, poput grčkog Boga, da se otvori prilici za drugo rođenje.
Posmatrajuci stvari na taj nacin, stanje Cherry Plum se manifestuje kao sredstvo za oslobađanje iz okova licnosti, kao sile koje nas guraju da  poletimo izvan kognitivne funkcije i ukazuje na prisutnost duboke i važne promene svesti. 
Stoga se nedostatak kontrole kao osnovna karakteristika ovog leka može posmatrati i kao univerzalni mehanizam koji ima podjednku vaznost kod patoloških procesa, kao što su rak ili ludila, ali i u mogućnostima lečenja problema kao što su spavanje, imati orgazme ili usuditi se da nas utrasnji Dionis vodi na put koji moramo slediti, iako se naša logika i naš ego svim silama suprotstavljaju (dovodeci nas do gorepomenutog pitanja Da li ja to ludim? a samim tim i ogromnom straha od istog)  Sputavaju nas tako sto nas drze u sigurnosti naseg ogranicenog znanja, nase logike i u uvjerenju da znamo gde idemo.
Poslusati taj glas znaci onemoguciti sebi evoluciju, razvoj i let ka sopstvenim visinama.

Нема коментара:

Постави коментар