среда, 26. јун 2013.

LEPOTA DUŠE




Napisala za 15tak minuta
Mia Sanja Plavsic 11 ipo godina

LEPOTA DUŠE 

Jedna  od stvari koju ljudi ne razumeju je  LEPOTA  DUŠE !!! 
Ima jedna priča o princezi i patuljku koja glasi ovako :
Živela  je jednom davno jedna predivna princeza, ali avaj, bila je ohola i gorda i mrzela je ljubav i sve lepo. A sa druge strane šume je živeo jedan ružan patuljak, ali on je bio najljubavnije stvorenje u šumi. Svima je pomagao kad je i kolilo mogao  imao je takođe puno prijatelja. Jednog letnjeg sunčanog dana princeza se šetala šumom sa slugama ali pošto nije bilo po njenom ona je pobegla od njih i izgubila se. Na njenu sreću srela je patuljka, u početku ga je odgurivala od sebe. A on bi joj  svaki put odgovarao ": Lepa princezo, možda nisam dostojan tebe, ali ako ti je potrebna pomoć možes da dođes kod mene u goste !!" 
Pošto nije imala drugog izlaza a počeo je pljusak pristala je. Upoznao ju je sa celom svojom skromnom kolibicom i pokazao joj je njenu sobu dok bude bila kod njega. Princeza je bila umorna i odmah  je zaspala. Dok je ona spavala patuljak se čuo sa  njenim tatom( kraljem ) i rekao da je kod njega i da je na sigurnom. Tata ga je zamolio da je nauči da voli i da bude zahvalna onim što ima. Patuljak je bio mudar i na njegovu molbu rekao :
" Ne mogu je ja to naučiti,  mora da shvati sama da je ljubav lepa, i da se upozna sa svojom  dušom, i onda ce moći da se promeni ” !!  Sutradan je patuljak video princezu kako plače i kako je njena haljina pocepana.
Nije mu bilo žao što se to desilo pa ju je zapitao a ona mu je odgovorila: " Patuljče kako to, ti si jako ruzan ali imas poštovanje drugih i imaš puno prijatelja, a ja, koja sam princeza i koja sam najlepša u kraljevstvu nemam nikoga ?" Objasnio joj je patuljak da je ona ohola i gorda, takodje ne voli  ljubav i sve lepo. Molila ga je da joj pomogne i izvinjavala mu se što je bila bezobrazna prema njemu. I patuljak je odlučio da joj pomogne.
 
      LEKCIJA 1.    
   da bi se popravila treba da oprostiš sebi
   da popričas sa svojom dušom
   pa poštujes druge i ceniš njhove savete
   da pomogneš nekom ako mu je potrebna pomoć
   da ostvaruješ prijateljstva 

I tako su počela prva predavanja. Patuljak se potrudio da sve bolje razume i napravio je nekoliko testova da vidi dal je razumela i stvarno se popravila posle nedelju dana .
   
     LEKCIJA 2.               
    ne želi previše, nauči se da budeš skromna
    budi srećna i malim znakom pažnje
    raduj se životu i svakom izlasku sunca
    raduj se svakom vremenu koje ćes provesti sa svojim dragim osobama

I posle  5 dana ona je bila sasvim druga osoba. Patuljak je bio zadovoljan i rekao joj da ima samo jos jedna ali najteza lekcija. Princeza je bila beskrajno zahvalna patuljku i svakim danom pokazivala  sve više interesovanja, ta savlada sve svoje mane. I poslednja lekcija počinjeeeeeeeeeeeeee . *;) winking

      LEKCIJA 3.     
    neguj mir u sebi
    budi staložena
    kontroliši svoje pokrete
    neguj lepe misli u sebi
    veruj u sebe i svoje kvalitete
    u svom srcu neguj cvet lepih emocija
    i  NE LAŽIIII
 
Ja ti u ovoj lekciji nemogu pomoći ovo je stvar tvog prihvatanja "  rekao je patuljak . Završni ispit je polozila 5.00 i bila je sasvim druga osoba. Vratila se kod svog oca u kraljevstvo i na kraljevo iznenadjenje video je mnogo  mirniju i drugačiju ćerku. Bio je iznenađen i do neba zahvalan patuljku.  Kad je princeza otišla da mu se zahvali na dobroprimstvu i savetima on ju je zaprosio i na njegovo iznenađenje ona je odmah pristala. Kralj tekodje nije imao ništa protiv. Venčanje je bilo za nedelju dana i na kraljevu i princezino iznenadjenje patuljak se pretvorio u predivnog princa . I tako su živeli srećno do kraja ljubavnih divno dugih života i divnom decom do divnog kraja života.
 Volite i vi sebe !!  
!!!!!! OTKRIJTE SEBE I SVE SVOJE TAJNE !!!!!!!

1 коментар: