понедељак, 3. август 2015.

UVID u naše ponašanje

Cvetene esencije nam pomažu da se promenimo i daju nam UVID u naše ponašanje. Omogućavaju nam da vidimo sebe onakvim kakvim stvarno jesmo, proširuju nam svest i shvatanja sebe, olakšavaju i ubrzavaju taj proces.
Kada  shvatimo i razumemo sebe odjednom možemo da shvatimo i razumemo druge ljude.

Još u  detinjstvu počinjemo da stvaramo oklop da se zaštitimo i to radimo i danas, a sve  to zbog nerazumevanja stvarnosti. Stvaramo slojeve zaštite.

Naš obrazac ponašanja je isti, jer je to ono što smo mi naučili, to postaje navika i mi se sa njom identifikujemo. Gradimo naš identitet na tome. Na  zabludi, jer stvarnost uopšte nije onakva kakvu je mi vidimo danas, jer je ona napravljena na iluziji, nju je napravilo dete  u nama. To je stub  našeg života koji je pun strahova, briga, ljubomore, preosetljivosti … ostajemo zaključani u tom vrtlogu u kojem se svakodevno vrtimo. Stalno nam se dešavaju iste stvari, bolujemo od istih bolesti, u rutini smo iz koje ne znamo kako da izađemo.

"Možda je najveća životna lekcija naučiti biti slobodan…
Zapamtite, da ako bolujemo ili patimo ili smo okruženi osobama ili prijateljima koji nas uznemiravaju, ili živimo u okruženju ljudi koji žele da vladaju nama ili da nam naređuju, koji se mešaju u naše poslove ili sprečavaju naš napredak – sami smo sebe doveli u tu situaciju. To je zbog toga što u nama, još uvjek, postoji potreba da i mi ograničimo nečiju slobodu ili nam nedostaje hrabrost da se borimo za svoju sopstvenu individualnost, naše pravo po rodjenju.
U trenutku kad mi sami damo potpunu slobodu svima oko nas, kad više ne budemo želeli da vežemo i ograničavamo druge, kad više ništa ni od koga ne budemo očekivali, kad naša jedina misao bude davanje, a ne uzimanje, u tom trenutku ćemo shvatiti da smo slobodni od svega na svetu, naše vezanosti će se prekinuti, naši okovi će biti skinuti i, po prvi put u životu, spoznaćemo predivnu radost potpune slobode". 

Dr Edvard Bah - Bolujete od samog sebe


Нема коментара:

Постави коментар