уторак, 28. август 2018.

Emocionalna geografija

Emocionalno čitanje tela
Tehnika čitanja emocionalnog tela se bazira na pravilu da kad emocije nisu izražene na uobicajen nacin, onda se izrazavaju - prazne drugim putevima, a jedan od njih je telo.
Emocionalne energije se pretvaraju u biološku materiju kroz vrlo složen proces, svaki deo tela je dizajniran da apsorbuje i obrađuje određene emocionalne energije. Dakle, telesni organi rade sa odredenim energijama, tako da, kada  pravilno energije prolaze kroz njih, znak je da smo zdravi. Isto tako, kada je osoba pod emocionalnim nabojem, koji se ne oslobađa ispravno, to utiče na telo i na kraju dana se manifestuje kao bolest.
S jedne strane, potisnuti uticaji se vraćaju kao osećaji, simptomi i patnje, a s druge strane, emocije oblikuju naše telo. 
Ponekad emocije i energetske ekspresije simbolički  izrazavaju više, nego sto to cinimo verbalno, a manifestacija u fizičkom izgledu i osećaju su skoro neprimetne, ali kada potraju neko vreme, transformisu se u bolesti i na kraju završe u patološkim stanjima. Emocionalnim čitanjem tela, mogu se unapred dijagnosticirati predispozicije koje su latentno u coveku  i na taj nacin raditi na tome da bi sprecilo njihovo pretvaranje u bolesti.

Naše celo telo je emocionalna geografija, a u našem tkanju zabeležena je i nasa istorija. Tako jezik tela otkriva, bolje od bilo kog drugog alata, šta se stvarno događa unutar nas, iako to ne znamo.

Naše misli i emocije asimiliraju naš biološki organizam i proizvode hemijske i fiziološke reakcije. Na primer, kada smo u  situaciji koja nas ljuti, puls ubrzava, izraz lica postaje grublji, mišići se zatezu, želudac se stisne, ramena su napeta, itd, što vodi pojedinca da preduzme neku akciju.

Naše telo je poput zive knjige istorije našeg života, svaka reč, svaka rečenica stavka, poglavlje pricaju o događajima u našim životima, o našoj snazi ali i slabostima, nadama i strahovima.

Cvetne esencije nam mogu biti saveznici u spoznavanju sostvene emocionalne geografije i istorije ali i pomagaci u oslobadanju i brisanju emocionalne istorije i crtanju nove emocionalne geografije




Нема коментара:

Постави коментар