четвртак, 10. јануар 2019.

Pitala me je kako da zavoli sebe, kako se voli sebe, sta je to voleti sebe...?

Voleti sebe -  Pitala me je kako da zavoli sebe, kako se voli sebe, šta je to voleti sebe...? 

Voleti sebe nije jednako ponosu ili povećanju onoga što je. To samo ukazuje na unutrašnje siromaštvo.

Voleti sebe, s druge strane, znači prihvatiti sve što je oskudno, bolno, mračno, jadno i nesretno, i koje živi u svakome od nas, a što deluje kao deo koji odbacujemo i koji nas sramoti i koji želimo da izbrišemo iz naše istorije i postojanja. 

Voleti sebe znači priznati oscilacije, suzu tuge, buku uzbudenja i pritisak nedostatka kontrole, prazninu i napuštenost koja, često, zarobljava srce u nesreći, mraku i potrebama. 

Voleti sebe takođe se sastoji u tome da se ne poriču neprijatnosti koje su deo onoga što jesmo. 
Prestani biti stroga sa svojim nesavršenostima i neuspesima, toleriši zagušenja, zastoje koja pravis, odnose koje zaplices, zbunjujuce priče... Ukratko, budi saosećajna prema sebi samoj.
Biti saosećajan sa samim sobom neophodan je stav za isceljenje. Ako ovo nedostaje, iscjeljenje stagnira, a nesreća zauzima budzake i mesta našeg života. 

Otvaranje Ljubavi ne znači samo dopustiti drugima ili nekom drugom da uđu u naše srce. U sustini, otvaranje ljubavi podrazumeva voleti sebe i s tog mesta, dopustiti da se višak ljubavi koja ispunjava našu dušu preliva i deli.

Počećemo sa esencijom Holly, jer u tebi ima puno besa, ljubomore, zavisti, da nam pomogne u tom radu, jer, za ljubav da se nastani u srcu, potrebno je očistiti  osećanja koja nas odvode od NJE.

Нема коментара:

Постави коментар