субота, 21. фебруар 2015.

Čarolijam ...




Evo dragi moji ovako to čarolijanje izgleda...

U zanosu, kreacije se same dešavaju i to je ono što je najvrednije u njima, stanje iz kog su nastale, ali da vam ja ipak navedem sastav.
Budući da koristim kvalitetna eterična ulja, to kremama daje aromaterapijski učinak.
- Krema - Zen dodir- je od kakao butera i shee butera sa eteričnim uljima tamjana, elemija i geranijuma i po dogovoru sa klijentom dodajem cvetne esencije što proširuje mogućnosti ciljanog delovanja na specificnu problematiku i harmonizaciju  emotivnog stanja.
Eterično ulje Tamjana  poboljšava mikrocirkulaciju, opušta mišiće lica, koristi se u borbi protiv znakova prevremenog starenja: bore, ožiljci, strije...
Elemi deluje stimulativno i vraća energiju, isceljuje bore i ožiljke, podmlađuje i balansira sve čakre. Djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica.
Geranijum, Blagodet ili Božija trava, odličan je i za suvu i za masnu kožu jer uravnotežuje lučenje sebuma i hidrira, koristi se i kod proširenih kapilara, podstiče izbacivanje tečnosti tako da ga koristim i u kremi protiv celulita, aromaterapeutski učinak - smiruje nervni sistem, podiže raspoloženje - antidepresiv, podstiče harmoničnu atmosferu, koristi se kod straha od napuštanja...
Ova krema mi se već odlično pokazala kod ekcema i dermatitisa, lišajeva, čak i kod dece

- Druga vrsta kreme, ona za koju su korisnici rekli da je " kao greh" a ja je zovem -Divine- je od nerafinisanog avokado ulja i hidrolata lavande, eterično ulje smilja, naravno i u nju po dogovoru dodajem cvetne esencije.
Ulje avokada ima izvanredne sposobnosti regeneracije i podmlađivanja zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože, podstiče metabolizam kolagena, vlaži i omekšava suvu i zrelu kožu zato što najlakše od svih ulja prodire u dublje slojeve kože i aktivne sastojke nosi do unuteršnjih slojeva sve do dermisa. Bogato je vitaminima A, D, E . Moćno hidrira, omekšava i regeneriše.
Pogodno za sve tipove kože, a naročito za suvu i zrelu kožu. Pomaže kod svih bolesti kože – ekcema, psorijaze, rozacee, akni, staračkih fleka...
Prirodno ima SPF 15 – štiti kožu od UVA i UVB zračenja.
Eterično ulje smilja jedno je od najskupocjenijih eteričnih ulja. Jako je cenjeno u prirodnoj kozmetici, jer mu se pripisuju čudesna pomlađujuća svojstva. Kao imortelle, dobilo je reputaciju da ima moć brisanja tragova vremena na licu. Manje poetičnim rečima: deluje protiv bora, revitalizira i regeneriše umornu i zrelu kožu izloženu spoljašnjem i unutrašnjem stresu, posvjetljuje mrlje i zbog svog astrigentnog dejstva zateže kožu.

- Serum za luksuznu negu -Blistavilo- tamjan, geranijum, smilje, elemi, ylang-ylang
Ylang-Ylang eterično ulje poseduje afrodizijačka svojstva, budi uspavani libido i čulnost, egzotične, zavodljivo senzualne arome, opušta, smiruje, deluje kod visokog krvnog pritiska, tahikardije i povećanog broja otkucaja srca prouzrokovanog nervozama i stresom, potisnutim besom, smanjujući nervnu napetost i mogućnost nastanka stresa, značajno povećava aktivnost alfa talasa u mozgu pa se koristi kod nesanice. Ylang-ylang može pomoći u suzbijanju depresije a doprinosi i lečenju frigidnosti i impotencije. Za negu kože, izuzetno važno je antiinflamatorno delovanje, kao i antibakterijska svojstva. Efikasan je u saniranju bora, u lečenju akni...

- Buduci da u kući imam tinedžera naparavila sam kremu -Tintin-  za probleme bubuljica, crvenila, akni...sa  eteričnim uljem čajevca i wintergreen koji su čuveni po svom delovanju na viruse, bakterije i gljivice i ulje mandarine koje relaksira,umiruje, smanjuje napetost.

- A nisam nam zaboravila ni drage nam muškarce, krema -Power- je sa eteričnim uljem sandala koje se vekovima koristi kao afrodizijak (čarolijaM)  egzotičnog, drvenastog mirisa pomaže uspostavljanju duhovne ravnoteže, koristi se za stimulisanje korenske čakre u kojoj se nalazi središte seksualne energije, podstiče otvorenost, toplinu i razumevanje pa time pomaže čak i onim sramežljivim osobama da sakupe hrabrost i povećaju samopouzdanje. Snažna aroma sandala intezivira i prirodni miris kože, za koji je takođe utvrđeno da deluje privlačno u seksualnom smislu, na prirodan način hidratizira kožu bez osjećaja masnoće. Može se koristiti i kod problema sa hemoroidima.

S obzirom da ih ručno pravim, mogu napraviti kremu za specifične potrebe naručioca.
Za leto će biti zanimljivo ulje koje sam pravila za sunčanje od kojeg se dobija božanstvena boja i koje odlično neguje kožu, od mladih zelenih oraha, šargarepe...a sa prirodno visokim zaštitnim faktorom, mada ako se uzima esencija Fireweed ne postoji šansa da se izgori

Ulje za sunčanje       
Ulje protiv celulita
Emulzija protiv strija  
Krema za opekotine
Emulzija za opuštanje i relaksaciju
...
Čarolijama ni nebo nije granica

Sonja

Нема коментара:

Постави коментар