петак, 30. јул 2021.

Za sve one koji pate od besa

 


Za sve one koji pate od besa (potisnutog ili ispoljenog), imaju sklonost da zadrže zamerke ili se osećaju žrtvom nepravde (stvarne ili zamišljene), cvetne esencije mogu doneti olakšanje. Tipična ljuta osoba se lako uzbuđuje zbog nerešenih problema koji ga čine osetljivima na više boli. To može dovesti do neprimerenih fizičkih ili verbalnih napada usmerenih prema drugima

Da li se prepoznajete u nekim od navedenih osobina ličnosti besa? Kratko prožete čestim ispadima Fizički agresivno Pasivno-agresivno ponašanje Verbalno uvredljiv Lako se uzrujava
Uzdržavate se...jedva Obrambena priroda Izbjegavanje konfrontacija Maskirate vaše emocije
Kako da upravljate svojom tendencijom besa?
Uključivanjem upotrebe specifičnih cvetnih esencija možete olakšati osećaj besa, ljutnje i neprijateljstva. Pregledajte dole navedene esencije kako biste videli različite aspekte ljutite ličnosti i esencija koje tretiraju tu problematiku Možda ćete ih morati koristiti nekoliko nedelja ili meseci pre nego što vidite promene, ali svakako će ih biti.   Baby Blue Eyes - Lek za osobu koja maskira svoje emocije. Takođe je dobar za cinične osobe. Pomaže osobi da izrazi svoju ljutnju na odgovoran i zdrav način. Posebno je korisna obrambenoj osobi koja ima naviku da reaguje sa kritikom.

Beech za prenaglašen kriticizam, netolerantnost. Umiruje osjećaj ranjivosti.
Black-Eyed Susan - Pomaže u donošenju potisnutih emocija na povrsinu i u rasvjetljavanju situacije i podizanja svesti. Ponekad su teška životna iskustva darovi ili lekcije koje nas mogu učiniti duhovnim razvojem i kao rezultat sretnije osobe.
Camommila - donosi ravnotežu. Može pomoći da se rasprši osećaj besa.

Fuchsia - je esencija koja se usredotočuje na balansiranje duboko ukorijenjenih pitanja gneva. Dobro za hiper-emocionalnu osobu koja je imala ograničenu ili nikakvu kontrolu nad svojim ispadima.
Gnevna pitanja koja uključuju lom srca ili teške ljubavne veze. Jeste li delovali neprijateljski prema svom bivšem?

Holly je iscjelitelj srca, može pomoći da se smanji vaše reaktivno i tako ne-korisno ponašanje.

Impatiens - Ovaj cvetni lek je za impulsivnu osobnost kojoj pomaže da kontrolise reaktivne tendencije.

Willov - daje uvid u "osećaj žrtve" koja raspršuje paranoijsko razmišljanje. Dobar lek za osobu koja usmerava krivicu na spoljne uticaje, a ne uviđajući svoj udeo koji rezultira nesretnim ishodom.

Oak - Pravi lek za neprijateljsku osobnost koja svoj bes projicira na druge kao zaštitnu meru, drzeci druge na "sigurnoj" udaljenosti. To se događa nesvesno. Ozleđena osoba koja nije rešila prošlost, povreduje prva, čuvajući se protiv unapred mogućih budućih ozleda.
Scarlet Monkeyflower - Transformativni lek koji se bavi strahom povezanim s problemima besa
Snapdragon - Ovaj lek se preporučuje za osobe koje verbalno zlostavljaju

Нема коментара:

Постави коментар