субота, 23. јануар 2016.

LILA - psihološka igra samospoznaje




Subotom „plešemo“ igru LILA -   pridružite nam se 

Postoji jedna igra, baš igra, napravljena kao i slične igre za decu, gde postoji start i cilj, numerisana polja, zmije, strelice i ...

Deluje neozbiljno, dečije, ali, na kraju krajeva, zar osnovni problem naših života i nije što smo preozbiljno shvatili i sebe i život? Znam kako zvuči ta rečenica, i sama sam ceo život bila preozbiljna tražeći težinu i dubinu u svemu. 
Da bi igrali nije potrebno nikakvo predznanje, samo želja da kroz igru naučimo nešto o sebi, o svetu, o životu...
A to nam je na kraju krajeva i cilj, zar ne ?
 
U 72 polja table za igranje sadržana je suština više hiljada godina samo-ispitivanja, srži indijske tradicije. 72 polja predstavljaju 72 temeljna stanja bivanja. Kroz ta 72 stanja odigrava se karmička darma koja se završava tek onda kada se igra u potpunosti spozna, kada se dođe do kosmičke svesti. Interesantno je da polje kosmičke svesti nije 72. već 68. polje. 
Igra je podeljena u 8 horizontalnih redova, što predstavlja sedam ravni koje igrač mora da prođe da bi došao do osme ravni. Sedam ravni predstavljaju čakre.

Lila je igra sinhroniciteta, jer se uspostavlja veza događaja u pojavnom svetu i unutrašnjeg stanja igrača. Svako polje ima svoj naziv i predstavlja unutrašnje stanje, te aktivira um i navodi igrača da promisli o pojmu koji je u pozadini reči. Cilj igre je sposobnost igrača da skladno vibrira bez ozbira na kom polju se nađe – usponi i padovi treba da izgube svoj značaj.

U ovoj igri ne postoji smrt, već promene u nivoima vibracije. Cela igra ima za cilj da prolazeći različita polja čovek počne da bolje razume obrasce života u kome igra i da se polako odvaja od uloge s kojom se poistovetio i da shvati kako može da postane bolji „glumac“.
Igra je završena kada Igrač postane sam srž igre. To je Lila. 

Zapravo postoji samo jedna igra, igra u kojoj je svako od nas glumac koji igra svoju ulogu. To je Lila, sveopšte kretanje kosmičke energije. Lila je božanska predstava. Lila je sam život, energija koja se ispoljava u vidu nebrojanih oblika i osećanja  koja se neprekidno predstavljaju i nude biću.
Lila je suština Kosmičke svesti, njena razigrana priroda. Pojavni svet je manifestovana Lila. 

Mozemo je organizovati i u Vasem gradu
Sagrada Yoga Soba Pancevo




Нема коментара:

Постави коментар