1. Slobodni su mislioci.
Muški jogini ne veruju u stereotip da je joga isključivo za žene, i samo to ih postavlja nekoliko svetlosnih godina ispred klasičnih nezrelih i prekomerno mačo muškaraca koji u to veruju. Joga je odlična za sve, bez obzira na pol, i ovi muškarci su živ dokaz toga.
2. Koliko su snažni, toliko su i fleksibilni.
Tipovi koji se bave jogom su obično fleksibilniji od prosečnog muškarca, i kombinacija jačih, definisanijih mišića i otvorenih zglobova uvek dobija više poena, prema našoj računici.

3. Nisu tipične „muškarčine“.
Muškarci koji se bave jogom će ređe dopustiti da im se svet vrti oko „love, žena i dobrih kola“, ređe će biti nepodnošljivi ili pak preosetljivi, jer im je podjednako stalo do unutarnjeg života, balansa između ega i duha i širenja dobre karme, kao i do svih drugih „muških“ stvari.
4. Sa njima možete pričati o čakrama bez da se osećate kao neo-čudak.
Jogini posvećeni filozofiji, metafizici i primeni joge su savršeni ljudi za ovakve razgovore. Takođe, uglavnom ne pobegnu glavom bez obzira kada pomenete svoja osećanja. Potpun pogodak.
5. Ne dišu na usta.
Od silne pranayame, ujjayi i kapalbati disanja u jogi, jogini su stručnjaci za duboko disanje, i bukvalno ne dišu na usta. Možda deluje površno, ali hej, i dalje je plus kada se pitaju neki muškarci i žene.
6. Krajnje su opušteni.
Dok muškarci koji se ne bave jogom mogu biti napeti i vidno rastrojeni u stresnim situacijama, jogini su slika i prilika opuštenosti – mogu jasno da razmišljaju i nose se mirno sa situacijom, ma koliko nepovoljna bila.
7. Vole da pomognu i velikodušni su.
Bilo da su učenici ili učitelji, jogini imaju tendenciju da budu graciozni i od pomoći kada god vam je potrebna asistencija, pomoć oko položaja, ili neko ko će obratiti pažnju na vas dok radite na svojoj pincha mayurasana pozi.
 8. Shvataju da je posredi zdravlje, ne „dijeta“.
Muškarce koji se redovno bave jogom verovatno više zanimaju i zdravlje i blagostanje – neće vam se podrugivati dok eksirate svoj napitak od kelja. Štaviše, u većem broju slučajeva, pitaće vas da napitak podelite sa njima.
9. Donose fokusiranu energiju na časove.
S obzirom da većina muškaraca po prirodi naginje ka kompetitivnosti, tokom časova često odaju zaraznu auru, koja ne samo da vas uvlači, već i pozitivno utiče na vašu joga praksu.




10. Dobro izgledaju.
Ne bismo da ističemo očigledno, ali inverzije, rad na centru, istezanja i balansiranja na rukama u okviru joge dobro deluju na muško telo. Ne samo da obično imaju odličan ton mišića i zdrava tela (uvek plus!), neverovatno su prijatni na oko.


Izvor: doyouyoga.com