петак, 22. фебруар 2019.

USUDI SE

Na ovaj post inspirisale su me korice, a i sadržaj knjige kojoj sam se ponovo vratila. Pa evo prvo jednog dela iz predgovora ove knjige
Dusa je najdragocenija jedinica nasa, sa kojom, po svojoj vrednosti, ni citav svet ne moze da se meri. Medutim nista lomljivije, i nista neznije i nista povredljivije na citavom tom sarenom i raznolikom svetu od duse ljudske, i to zbog najsavrsenijeg dara kojom ju je obdario Svedarivalac obilnih i savrsenih darova -  zbog slobode kojom ona posaje licnost, postaje predmet odgovornih odluka i nosilac ljubavi.
Kada duša više ne uspe da se emocionalno hrani ova esencija daje nove snage da se prevaziđu teški trenuci života, da se izdrže udarci, daje nam snagu i izdržljivost da se usudimo da preduzmemo akciju.
Cvetna esencija visibaba daje radost, entuzijazam i nadu onima koji su zaglavljeni u dugoj afektivnoj i emotivnoj zimi i čija je energija paralizovana. Ona je izvor vitalnosti i daje podsticaj i moralni podsticaj da se oslobodimo patnje prošlosti i krenemo napred.
Preporučuje se da se eliminišu sva mentalna i emocionalna preopterećenja koja zarobljavaju psihu i koja sprečavaju slobodnu cirkulaciju vitalne energije.
Ona proizvodi emocionalnu katarzu i daje snagu i nadu pojedincu, oslobađajući novi unutrašnji prostor otvoren svetu i silama života.
Cvetna esencija visibaba preporučuje se za hendikepiranu decu koja pate jer ne ispoljavaju svoje mogućnosti. Preporučuje se svima onima koji se u djetinjstvu nisu mogli proširiti ili djelovati onako kako bi voleli. Ovo vam omogućava da donesete odluku o akciji, preuzimajući rizik kompromitovanja vaše ličnosti (Ko sam ja i gde je moje mesto u toj zemlji?)
Olakšava oslobađanje emocionalnih vezanosti iz prošlosti, kao i negativnih emocija, kao što su ljutnja i druge, uzrokovane ljutnjom nepravedne patnje.
Ova cvetna esencija je katalizator velike vrednosti za opuštanje napetosti, emocionalnih trauma i tihe tuge prošlosti, koje su potisnute u dubine nesvesnog. Izbacuje mentalne i emocionalne ciste koje sprečavaju da se kreće napred i to zasenuje dušu. Ona oslobađa negativne sile koje zatvaraju srce i dozvoljavaju nam da postanemo svesni lepote i mogućnosti koje postoje u svakom od nas.

Нема коментара:

Постави коментар