петак, 1. фебруар 2019.

CVETNE ESENCIJE ZA BEBE

Cvetne esencije za bebe se prave jednako kao i za odraslu osobu , na osnovu posmatranja njenih reakcija , s’ tim što će roditelj , staratelj ili vaspitač verbalno izraziti ono što beba ne može, tj. kako se oseća u tom trenutku. 
Nedavno sam upoređivala moje beleške o kapima koje sam davala različitim bebama . Iznenadila sam se da su gotovo identične kombinacije bile u slučaju grčeva kod novorođenih beba i kod rasta zubića kod starijih beba. U svakom pojedinačnom slučaju, razgovarala sam sa majkom ili bakom i pitala ih kako bebe reaguju u toj situacij. Sve bebe su , inače bile zdrave i napredne i radilo se o prirodnim reakcijama prilagođavanja tela na novo stanje . 


Cherry Plum – zbog toga što se činilo da ne mogu da izdrže to   stanje u kome se nalaze , vrištanje
Beech – zbog plačljivosti i netolerancije na sve i svašta ,
Impatiens –  zbog očiglednog nestrpljenja
Holly –  zbog besne reakcije
Walnut –  radi lakšeg prilagođavanja na stalne promene samog tela
Chamomile – radi fizičke potpore organizmu i smirivanje iritiranih organa , takođe ima izrazito smirujuće dejstvo na um .
Angelica - za zastitu, mirne snove
Prvih pet esencija se nalazi u grupi Bahovih esencija a ostale  iz grupe kalifornijskih FES . 
U slučaju grčeva kod beba , bolje je napraviti upotrebnu bočicu iz koje će mama, ako doji, nakapavati sebi  na svakih dva, tri sata po četiri kapi  u malo vode, tako da će beba potrebne informacij, jednim delom , dobijati putem mleka. Takođe , nakapavaju se kapi u flašicu sa vodom ili sokom koji beba pije, takođe četiri kapi iz upotrebne bočice. Može se utrljati malo kapi direktno na stomak kao dodatna podrška kod grčeva. Cvetne esencije se mogu paralelno uzimati sa uobičajenim čajevima koji se daju bebama.
Što se tiče zubića, bolje je napraviti sprej i pet , šest puta dnevno isprskati desni ( može i češće , po potrebi ). Takođe , pred spavanje ili ako je beba razdražljiva , prsnuti malo i na pulsne tačke i oko uha , tj , prsnuti na svoju ruku pa umasirati na to mesto da se beba ne uplaši.
Reakcije su vrlo brze, bebe su smirenije, lakše zaspu i nisu toliko nervozne. Ako je majka previše uplašena i zabrinuta za bebu , treba joj ponuditi Red Chestnut , a svakako i Olive ako je iscrpljena nespavanjem. 
Ako beba izražava strahove , posesivnost ili nesigurnost, primera radi , moraju se dodati i druge esencije , ali ova kombinacija pokriva uobičajene reakcije ako je beba inače zdrava .  Cvetne esencije ne izazivaju  nikakve negativne reakcije niti sadrže konzervanse ni alergene , tako da su potpuno bezbedne za upotrebu i ne mogu se predozirati .
vise o ovoj temi mozete pogledati na linku


Нема коментара:

Постави коментар