субота, 2. фебруар 2019.

Naucno istrazivanje o dejstvu cvetnih esencija




U maju 1996, dr. Jeffrey R. Cram (sada pokojni), klinički psiholog i nacionalno priznati pionir biofeedback-a  sproveo je studije o esencijama. 
Priroda eksperimenta: videti jesu li pojedinci kojima su date ispravne esencije imali promenu i naucno merljivi odgovor na njih. 
Ova vrsta studija jednostavno znači da su pojedinci upoređivani sa samim sobom, ( pre i posle koriscenja esencija) a ne s drugim skupinama ljudi. 
Originalni tekst mozete procitati na linku

"Dokazi iz ove pilot studije jasno podupiru da esencije cveća deluju na fizičko funkcionisanje tela, a najveći učinak se meri u načinu na koji se orijentiramo prema svetu kroz EDA. Osim toga, ovaj jaki EDA-odgovor kože - izvrsno merenje autonomnog nervnog sistema - odražava sučelje između fizičkog i nefizičkog, ili eteričnog tijela. Esencije cveća takođe utiču na ono što ja nazivam "drevnim mjestima" čakre, narocito treće oko. Lumbalni centar, za većinu naših ispitanika, takođe je imao jak odgovor. Ovaj deo eteričnog tela je takođe polazna tačka Chi, termin za životnu snagu u orijentalnoj medicini. 
Konačni odgovor u lumbalnom, ili chi, središtu, esencije cveta doista merljivo aktiviraju životnu snagu, stvarajući rezonansu  sa njom. Snažni EDA odgovor upućuje na to da to buđenje energije, ili "inherentne, unutarnje sile", kako to opisuje Luther Burbank, zapravo filtrira do fizičkog tijela, potvrđujući značajan odgovor na esencije cveća. A iz trećeg odgovora na trece oko, možemo zaključiti da esencije cveća podižu ono što bismo mogli nazvati, a ne znanstveno, našu "razinu radosti"."








Нема коментара:

Постави коментар