четвртак, 26. децембар 2019.

Jedna od novih esencija u mojoj bašti

Amarilis, Beladona, Vitezova zvezda

.

Za trenutke velike emotivne zbrke, kada nas savladaju okolnosti, u strahu smo da se ne raspadnemo. Donosi razumevanje u trenucima promene i emocionalnog haosa, kako u prošlim tako i sadašnjim trenucima. To podstiče introspekciju, čime je moguće doći do izvora sukoba. Olakšava oslobađanje agresivnog stava prema sebi.  

Kada stare rane ometaju napredak i uranjaju osobu u pasivnost, ova esencija omogućava uspravljanje, na isti način kao što je ovo pravo i dugo stablo cveta, omogućavajući da se prevaziđu blokade i napravi korak ka budućnosti, tako što svesnost budi za sadašnjost. 

Takođe je korisna za veoma zahtevne ljude sto se tice svog izgleda ili radnog učinka, sa visokim standardima koje ne mogu da ispune, pa se plaše odbacivanja pre svega. Oni se plaše da budu odbačeni, jer se sami odbacuju. Ova esencija pomaže ljudima da pronađu i uživaju u svojoj lepoti i dobroti. Podstiče i olakšava prihvatanje sebe i pomaže vam da se osećate dostojanstveno.  
Sa fizičkog stanovišta, pomaže nam da razumemo poruke svog tela kako bismo znali šta nam se događa i šta u vezi s tim možemo da učinimo. Naše fizičko telo razgovara sa nama svojom polarnošću vitalnosti-bolesti, o onome što se dešava sa nama emocionalno, mentalno i energetski. Kada ne prisustvujemo tim aspektima svog života, pojavljuju se simptomi koji nam daju naznake o tome kako nam naš nacin života škodi. Korisna je za lečenje poremećaja u ishrani povezanih sa izgledom tela kao što su bulimija i anoreksija.
Jedno zastrašujuće uverenje koje se krije iza mnogih poremećaja pa i gore navedenih jeste – da je u našoj srži nekakva zver koju je potrebno staviti u lance – kojoj je potrebna stroga spolja nametnuta kontrola – ne bi li bila iole „pristojna“. Krije se ideja da ukoliko ova zver bude puštena sa lanca – poješće, popiće, konzumiraće sve pred sobom, nevažno da li je to hrana, piće, droga, seks, kupovina stvari, igrice, kladionica – samo navedite – sve one stvari koje su nas ubedili da tako žarko želimo a ne smemo.


Нема коментара:

Постави коментар