уторак, 26. април 2016.

Rescue Remedy

RR predstavlja kombinaciju esencija pet biljaka.
Kapi deluju na uspostavljanje emocionalne i mentalne ravnoteže zbog čega su, u situacijama svakodnevnog stresa, žurbe, anksioznosti i nagomilanih (egzistencijalnih) problema, neizostavni sastojak svake kućne apoteke. 
Potpuno su prirodne, ne stvaraju zavisnost, bezopasne (pa ih mogu koristiti trudnice, bebe i najteži bolesnici), komplementarne sa klasičnom medicinom (mogu se davati paralelno sa medikamentima).
To je preparat za sve hitne situacije – znaci  kad postoje stanja panike, šoka, mentalne utrnulosti. On je umirujući  i  u traumatiĉnim stanjima kao što su: letenje, poseta zubaru, ispit ili neki važan razgovor, vakcinisanje, primena neke terapije na koju  pacijent reaguje alergijski, iznenadne neprijatne vesti ili povrede, saobraćajne nesreće, prirodne katastrofe, toksične situacije ili iznenadna smrt nekog bliskog ili poznatog itd. 



Karakteristike kapi su takve da ne izazivaju pospanost, ne utiču na rasudjivanje (pa se bez problema mogu uzimati pre mentalnog ili fizičkog napora – polaganja (vozačkog i drugog ) ispita, na primer). 
Efekat “Rescue” je, kako samo ime kaže, spas, odnosno smirivanje, (samo) kontrola i fokusiranost na problem. Osoba je svesna situacije, ne minimizira je niti potiskuje, ali vlada sobom, smirena je I sposobna da reaguje jer  je ne preplavljuju neizdržive emocije.

Rescue remedy predstavlja emocionalnu podršku u kriznim situacijama, bilo da je reč o hroničnim (kontinuirani problemi na poslu, iznenadne neprijatne vesti telesne povrede, borba sa teškom bolešću, konflikti u porodici, nesanica…) ili akutnim stanjima (trema pred ispit, nesigurnost pred  važan poslovni sastanak, strah od letenja, poseta stomatologu …)  primena neke terapije na koju  pacijent reaguje alergijski, saobraćajne nesreće, prirodne katastrofe, toksične situacije ili iznenadna smrt nekog bliskog ili poznatog 

Šok, trauma, videli ste nešto što vas je uznemirilo, šef vas je pozvao na razgovor, pročitali ste jedan od onih strašnih, šokantnih tekstova na internetu, bili ste na roditeljskom, treba da uradite nešto a odjednom vas je uhvatila panika, preplavilo vas je more loših informacija, probudila vas je noćna mora, bili  ste svedok neke  nesreće, nešto vas je jako uplašilo? 




Ovaj preparat bi trebalo da vam je uvek na dohvat ruke. Dobro ga je nositi i u tašni kao remediju za svaki slučaj.




Doziranje i način upotrebe:

Rescue Remedy se može  koristiti na razne naĉine, što zavisi od potrebe i  situacije Može se nakapati 4 kapi u ĉašu vode i ispijati gutljaj po gutlja j u  što ĉešćim  intervalima a može se i  direktno iz flašice nakapati 4 kapi direktno ispod   jezika. U situaciji kada je neko u nesvesnom stanju , nakvase  mu se usne preparatom  ili se isti nakaplje na pulsne taĉke na ruĉnim zglobovima ili iza uha. Kod spoljnih povreda koje su nastale silovito može da se stavi na povredjeno mesto kompresa natopljena rastvorom   RR iz ĉaše.

Posto Rescue nije preparat  za sve ako se desi da neko preĉesto poseže za njim to onda ukazu je da je osoba u krizi i da joj treba kombinacija koja će vremenom otkloniti  problem koji je muĉe.Ovaj preparat može da se daje i  životinjama  i biljkama kada  je to potrebno.

Ukoliko je reč o hroničnom stresu koji traje duže vreme: minimalna doza je 4 X 4 kapi dnevno, U iznenadnim kriznim situacijama (loša vest, svadja, saobraćajni udes…) uzimaju se 4 kapi, s tim da se u češćim intervalima, na dva, tri minuta, uzimaju po 4 kapi, ako je situacija urgentna do postepenog smirivanja , tj. dok kriza ne prodje i dok se ne uspostavi emocionalna i mentalna kontrola.

U roku od jednog minuta nakon uzimanja RR ponovo se aktiviraju  samoisceljujući mehanizmi  tela.

RR  izaziva emocionalnu i psihofiziĉku opuštenost, a ta opuštenost   je  najbolja  priprema za bilo kakvu neophodnu medic insku pomoć. Svakako, to ne može da zameni  urgentnu medicinsku pomoć!


Tipiĉne situaciju u kojima RR može da pomogne su:

-  Kada ste ekstremno uznemireni – npr. nakon svade u porodici;

-  Ukoliko treba da se suoĉite sa teškom situacijom – npr. intervju za posao ili javni   nastup

-  Kada ste uplašeni – npr. usled ujeda insekta ili srĉanog napada

-  Ukoliko radite u stresnom okruženju – npr. na šalteru za žalbe

-  za preteranu uznemirenost, stanje soka, dozivljaj uzasa ili panike, nesvestice, gubitak samokontrole   

 -  histericnog ponasanja

- svim vandrednim situacijama koje izazivaju stres i šok

- svim situacijama u kojima je potrebno zadržati samokontrolu i pribranost,

- svim situacijama koje nas izbacuju iz ravnoteže,

- iznenadnim, urgentnim, kriznim situacijama koje traže hitnu intervenciju


Rescue je namenjen   za situacije AKUTNOG stresa i  šoka. Za krizne situacije koje su u toku ili neposredno posle krize. On ne preuzima mesto medicinskom tretmanu ali pomaže da se izbegne mentalna patnja, omogućava telu da bez odlaganja zapoĉne sopstveni  proces isceljenja. 




Zovu ga i Joga u bocu
                     




2 коментара: