недеља, 6. фебруар 2022.

Traganje za pravdom, na vise nacina



Vervain, Willow, Vine i Chicory, (cvetne esencije) svaka na svoj način, traga za pravdom. 
Vervain će se suočiti sa demonima, pokušavajući nametnuti red i doktrinu koja opravdava visoke ideale koji potiču njegov poziv. U tom procesu njegovo ponašanje stvara neprijateljstvo zbog imperativnog načina rada koji on koristi. Međutim, kada nauči lekciju o poštovanju različitosti, po svojoj prirodi postaje veličanstveni izvršitelj prakse tranzicijske pravde, u službi postizanja većeg dobra po cenu žrtvovanja kažnjavanja određenih nezakonitih dela, kao što se događa , mnogo puta, sa mirovnim procesima u nacijama koje su prošle kroz unutrasnje ratove. 
Willow, koji oseća da je  nepravedno tretiran i koji mrmlja svoju patnju i zelju za osvetom, ako uspe da pretvori tu negativnu silu u kreativnu, postaje veličanstvena popravljačka energija svađa i sukoba. 
Vervainova pregovaračka sposobnost, korak prema kreativnoj inteligenciji koji uči da prepozna vlastitu odgovornost za nepravedne situacije koje se javljaju u životu treba da prestane da se osećati kao zrtva od strane drugih koji ga muče. Na taj način nije moguće zadržati ogorčenost, ogorčenost ili osvetu prema drugima, s obzirom da oni nisu uzrok naših nepoštenih životnih iskustava. 
Vine, s druge strane, proširuje svoj licni autoritet nad drugim ljudima koji upravljaju njegovim aktivnostima. Na taj način, esencija uči da istinska vlast nadilazi pojedinca, a ne da se meša u proces kojim svaki kontaktira najdublju vlast koja se rađa u njima. Njegova briga za pravdu, vodi ga da preuzme odgovornost za rad drugih, a esencija omogućuje, dakle, da nauči da vidi važnost prepuštanja drugima da se sretnu i izraze iz vlastitog unutarnjeg autoriteta i to, za na taj način, potraživsi ono za što veruju da je pošteno. Takođe, Vine, pomaže da ne delujemo kada ta radnja ometa osobno angažovanje drugih i ako to učini, to je onda kada je prikladno. Ali, postoji posebna tačka Vine o pravdi i ona je da povezuje svoje delovanje sa poretkom božanske pravde, kao da će Vine omogućiti da spoznaju da, pored stvarne i zakonske vlasti, postoji i druga koja dolazi iz transcendentnog poretka. 
Chicory je cvet međuljudske pravde, davanja ljubavi da bi je primio, osećaja da me ne vole i da je to nezasluženo i da ta okolnost opravdava moju tvrdnju. Blokada struje ljubavi koju iskustva Cicoriy ne prestaju biti zanimljiv način formuliranja ljudskih odnosa: čekam da mi daš da ti dam. Ali iz koje rane ideš sa tim ponašanjem, Chikorija izbegava da se vrati da ne bi pretrpela neko napuštanje koje je već pretrpela? Ova priroda čini Chikory, i kada preobražava svoje negativnosti u davanje, svoje osećaje sprovodi pravilno. Ko odgovara onome što odgovara i ne prestaje zamišljati, poput Willowa, da je svet nepravedan prema njemu da shvati da je od najudaljenijih vremena i na najudaljenijim prostorima nepravda deo društvenog poretka i da je to ogorčenje i želja za osvetom se akumuliraju i traže izraz. 
Dakle, zadatak nije da budemo opsednuti tim demonima koji "napadaju" i guraju destruktivnu katarzu. 
U tom trenutku, Holly je odgovor da nam ne dopustimo da nas proždre napad arhetipske snage osvete.

Нема коментара:

Постави коментар