понедељак, 7. фебруар 2022.

Nije isto prekidati i završiti



Nije isto prekidati i završiti i, pucajući, mnogo puta, ima nesvesni osećaj da ostaje povezan. A ovo je delimično zbog činjenice da duše žele da se ponovo sretnu i, drugo, zato što parovi grade zajedničko nesvesno koje dele i vezuju ih zajedno i sve dok ne postanu svesni, ono se ne rastvara i nastavlja da drži ono što deli, slomilo se ja svakog od njih. A kako je njegova snaga superiornija od ego volje, on nastavlja da vrši svoju snagu uprkos udaljenosti i vremenu.

Kada izaberemo posebnu osobu unutar dostupnog univerzuma, sa namerom da započnemo vezu, sa projektom, to nije rezultat slučajnosti već dvostrukog stanja: sećanja i duše. Moja sećanja određuju model izbora onoga što smatram privlačnim i strasnim, a duša sa svoje strane zahteva još jednu određenu dušu sa kojom mora da stekne iskustvo učenja.

Naša sećanja vode nas do izbora partnera koji odražavaju sukobe na čekanju koje još uvek moramo da rešimo. To znači da je drugi ogledalo koje mi pokazuje ono što ne vidim u sebi i istovremeno izvor potencijalnih resursa za suočavanje sa mojim problemima. "Par" je onaj sa kojim delimo svoj unutrašnji svet i sa kojim putujemo na važan put ličnog rasta. U ovom zajedničkom prostoru otkrivaju se naša veličina i naše bede i to često dovodi do sukoba. Ponavljanje ovih okolnosti zapletanja, praznina i kamena spoticanja ne znači da veza mora prestati. Možda je to teritorija koju je duša izabrala da izvede evoluciono iskustvo.

Duša drugog je učitelj u mom procesu evolucije. Tako da u svakom susretu i svakom razdvajanju postoje dve vrste iskustva, ono duše i ono ličnosti. I, ponekad, bol ličnosti je učenje duše.

 Chesnut Bud, esencija iz Bahovog repertoara, zaglavljuje u istim situacijama, ljudima i ponašanju. Teško mu je sagledati zaplet koji se krije u životnoj drami. Na taj način nas ovaj cvet uči da shvatimo zašto smo povezani sa određenim situacijama ili ljudima koji se ponavljaju u našem životu, razlozima zašto ih privlačimo i načinima na koje možemo da se oprostimo, a da ne čekamo da kasnije otkažemo.

Walnut, ne samo da nam omogućava da zaustavimo obrasce ponavljanja koji su juče došli iz ličnih ili transpersonalnih, već nam pokazuje i da to možemo sami. Na taj način se oslobađamo svih uticaja, sile prošlosti, neurotičnih vezanosti, „čarolija“ odnosa i pomaže nam da napredujemo prema svojoj istinskoj prirodi, započinjući novi put.

Red Chesnut - nam pokazuje ko je drugi, da prestanemo da na njih projektujemo sopstvene potrebe i, naročito, da se prestanemo zapletati u zaplete i karmu drugih. Na taj način, kada se razdvajamo, ona nas odvaja od tendencije da preuzmemo odgovornost za probleme, poteškoće i zapetljavanja drugog i tako imamo jasnu i čvrstu vezu sa njima.

Chicory - nam pomaže da se odvojimo bez osećaja da smo izgubljeni u gubitku, bez manipulisanja i protoka u procesu koji živimo. Isecite neurotičnu vezanost, posesivnu i prezaštitničku ljubav i osećaj izdaje.

Rock Rose - nam pomaže da hrabro uđemo u nepoznato i neočekivano, da umremo i vaskrsnemo, da ne damo da nas osvoji osećaj da je razdvajanje sinonim za uništenje i, pre svega, da okončamo stanje u kojem identitet se održava u vezi "para" i da se bez toga sve urušava i završava. Ovaj cvet je možda najveći „rezač“ među cvetnim esencijama

Нема коментара:

Постави коментар