понедељак, 7. фебруар 2022.

Novo ne dolazi uklanjanjem starog

Kada suštinska volja utiče na Dušu, ona se aktivira kao osećaj, u umu se uredno strukturiše kao ideja i započinje sekvencijalni proces ličnog delovanja, kao impuls Biću, koje će se vremenom pokazati kao delo.

Svest je organ percepcije koji se prenosi kroz pažnju. Obraćanje pažnje na ono što dolazi iznutra, na ono što dolazi od Bića, od Sebstva, od vas zaista, način je da budete verni sebi.

Kao fraktali kosmosa, kao ćelije planetarne svesti, svaka duša mora da ispuni svoj poziv, to je jedini zadatak.

U grčevitim trenucima kada svi žele da sve povuku prema konfrontaciji, kada se čini da je jedina opcija ići tokom i pridružiti se klimi napetosti i nasilja koje dolazi spolja, istinska inicijativa mora doći iznutra, iz čistog osećaja i upravo ono što vaše srce nalaže. Mir tamo uvek boravi

Revolucija nije evolucija, novo ne dolazi uklanjanjem starog, jer su staro i novo još uvek dve polovine iste percepcije. Ono za čim tragamo ne potiče od ideja koje se sa nama suočavaju, od snage razuma koja je i dalje usredsređena na spoljašnjost, tražeći saveze da potisnu druge i tako nastave polarni ples koji nas suočava, zabavlja u neznanju: sada ti, pa ja , beskonačni točak podstaknut čajem i „nevidljivi“, oni koji „udaraju“ u bubanj da biste plesali ... hvaleći se farsom.

Da smo svi otvorili svoja srca i rasterali vremensko sećanje, strah-razlog, danas bi drugi nestali i mi bismo bili evolucija. Ako na trenutak smirite čula, smirite um i usmerite pažnju prema sebi ... ako žudite za istinom i tražite Mir, otkrićete način na koji ćete s ljubavlju učestvovati u novom, koje je već u vama i čeka svoju priliku.

 




Нема коментара:

Постави коментар