среда, 2. фебруар 2022.

Isceljenje - Ucelovljenje


Proces isceljenja (ucelovljenja) je u stvari proces spoznaje.
Tu se ne radi o lečenju simptoma, već se posmatra celokupno stanje kao početna pozicija isceljivanja.
Isceljitelj nije osoba sa čarobnim moćima već je isceljitelj stanje postojanja.
Otvaranjem i samim tim i prolaženjem kroz stanja uma i tela, bez otpora, koje stvaramo tumačenjem i pretpostavkama, događaju se "čudne", skoro bih rekla neobjašnjive situacije.
Iz potrebe da se osecamo “bolje” nemoguće je lečiti bilo kakvo stanje uma i tela, jednostavno zato jer je u tom slučaju početna pozicija lečenja, zaustavljanje, potiskivanje dogadjanja.
Taj pristup, kao što se vidi, ne rešava bolest, već upravo suprotno, bolest se time širi i otvara nova polja delovanja.
Svesni smo da ni jedan ponuđeni lek ne postoji bez nuspojava. Kad se pogledaju liste lekova, prestraviš se od nabrojanog, pa se onda veroatno upitaš, čemu korišćenje lekova sa dodatnim reakcijama na sistem i šta činiti?
Isceljenje se događa spontano, bez ikakvih nastojanja i često se dogodi da se mentalni sklopovi držanja stanja tela naučenim, usvojenim navikama ( kojih u 99% slucajeva čak nismo ni svesni, dok se sa njima direktno ne suočimo), sami od sebe otpuste. Um naprosto “zaboravi” na bolest.
Za određena stanja sistema, vreme nije presudni faktor, no često je potrebno biti svestan da iscjeljenje zahteva vreme, jer se ono ipak dogadja u vremenu.
Nastojanje uma da se “oseća bolje”, zna da bude veliki problem, no to ujedno može poslužiti za preispitivanje umnih postavki.
Svaki sistem je unikatan i kao takvav ga treba uzimati, bez generalizovanja i pokušavanja tumacenja onoga što jeste.
Dr Bach nam je "ostavio" kao sistem isceljivanja cvetne esencije, poznate i kao Bahove kapi koje su pomoć čoveku u njegovom duhovnom razvoju, a što bi za posledicu imalo i zdravlje kao prirodno stanje, moram da primetim da se u današnje vreme one sve više koriste na alopatski način.
Suština se izgubila u formi, opet.🙃
Evolutivna floriterapija otvara nove (zaboravljene) dimenzije u načinu primene i razumevanja dela dr Bacha. Terapijski cilj je direktno povezan sa tipom ličnosti koji je Duša odabrala da bi ispunila svoj zadatak na zemlji.
Prema dr Bachu svaka ličnost ima vrlinu koja izražava iskustvo koje trebamo da iskusimo i učenje koje će dovesti do savršenog izražavanja tog kvaliteta Duše.
Predavanja Škole Evolutivne floriterapije počinju 5.02.2022.

 

Нема коментара:

Постави коментар